Maanmittauspäivät 2017 pidetään FIG Working Weekin yhteydessä. Working Week järjestetään 29.5.–2.6.2017 Helsingin Messukeskuksessa. Suomenkieliset sessiot pidetään keskiviikkona 31.5 Haaga-Helian SLK-talossa aivan Messukeskuksen naapurissa.

Aamupäivällä on perinteisesti yhteistä ohjelmaa ja iltapäivällä on mahdollisuus valita kolmesta rinnakkaissessiosta kiinnostavimmat aiheet. Aamu- ja ilta-päiväkahvit sekä lounas nautitaan Messukeskuksessa yhdessä kaikkien Working Weekin osallistujien kanssa. Myös näyttely on yhteinen ja sijaitsee Messukeskuksen tiloissa.

Mikä Working Week?

Kansainvälisen maanmittausalan järjestön FIG:n (International Federation of Surveyors) konferenssi FIG Working Week järjestetään 29.5.–2.6.2017 Helsingin Messukeskuksessa. Tapahtuma järjestetään vuosittain ja se on maanmittausalan vuoden tärkein maailmanlaajuinen tapahtuma.

Järjestelyistä vastaavat FIG:n suomalaiset jäsenet: Suomen Maanmittausinsinöörien Liitto MIL ry ja Maanmittausalan ammattikorkeakoulu- ja opistoteknisten Liitto MAKLI ry sekä FIG:n liitännäisjäsenenä Maanmittauslaitos. Lisätietoja FIG:stä ja sen toiminnasta löytyy osoitteesta www.fig.net/ sekä Helsingin tapahtumasta sivuilta www.fig.net/fig2017/.

FIG:n yleiskokous (General Assembly) järjestetään maanantaina ja perjantaina. Tiistaina pidetään avajaiset aamupäivällä. Avajaisten jälkeen alkavat ammatilliset luennot, joita on jopa 10 erillisessä rinnakkaissessiossa. Luennot jatkuvat torstai-iltapäivään saakka. Suurin osa luennoista koskee käytännönläheisiä ammatillisia aiheita, mutta ohjelmassa on myös tieteellisiä luentoja. Aiheet ovat laidasta laitaan. Sessioita järjestetään FIG:n kaikkien kymmenen komission aihepiireistä. Maailmalla maanmittausala on hyvinkin laaja, joten aiheet kattavat varmasti niin yksityisen kuin julkisenkin sektorin maanmittarien ja myös muidenkin alojen ammattilaisten tarpeet.

Ohjelman päätteeksi vuoden 2018 FIG-kongressin järjestäjämaa Turkki pitää perjantaina ns. Farewell Receptionin. Näyttely on avoinna tiistaista torstaihin.